Mommy to Be update! 16 weken zwanger!

 

Tijd voor een update! momenteel ben ik 16 weken zwanger!

Afgelopen week hebben we onze pret echo gehad en maakten we bekend aan de familie of het een jongen of meisje zou worden! En ook op Instagram & Facebook hebben we het de afgelopen week bekend gemaakt! En dan kan het natuurlijk niet op mijn blogje ontbreken!

Zoals jullie al zien op de foto boven in 🙂

 

It’s a girl ❤ !

 

Wauw dat was wel even een momentje hoor bij de praktijk waar we zitten haha! We waren zo ontzettend nieuwsgierig naar het geslacht en waren dan ook ontzettend blij dat het ons met 100% zekerheid verteld kon worden!

Ik kan het me nog steeds terug halen, ze zei dan gaan we nu even kijken naar het geslacht van jullie baby en dan zien we dat jullie een meisje krijgen. Je kan je misschien wel voorstellen dat ik direct in tranen schoot haha!

Het maakte ons helemaal niets uit wat het zou zijn, en het belangrijkste is dat het gezond is dat het hartje klopt en dat het goed gaat met de kleine in mijn buik! Maar toch was het echt even een momentje haha! Een meisje dus, we kunnen ons geluk niet op! ZO ZO BLIJ!

We waren op de dag van de echo 15 weken en 6 dagen zwanger momenteel zit ik in week 16 en ben ik alweer bijna 17 weken! Wat vliegt de tijd voorbij en wat is het allemaal een ding zeg haha!

 

 

Hoe gaat het met mij in de zwangerschap? Ja goed zeg ik dan snel haha! Nou dat is nog even een dingetje, naar omstandigheden gaat het goed ;)! De eerste 3 maanden was ik wel eens wat ziekig en misselijk maar had ik rond week 10 ook weer hele goeie dagen en dacht ik aah mooi ;)!

In week 13 begon het eigenlijk wat minder te worden, moe moe moe. En daardoor ontzettend broerd en dan hing ik boven de pot. Dat had ik even niet verwacht, ik dacht nou met 12 weken voel ik me weer top fit.  #nietdus haha. Momenteel ben ik eigenlijk nog steeds ontzettend schommelend in hoe ik me voel.

Moe zijn hoort er bij maar er zitten ook dagen tussen dat ik liever de hele dag op bed zou liggen haha. Gelukkig zijn er ook momenten dat ik wel even een boodschapje kan doen of eventjes weg kan en me een beetje fit voel! En hier ben ik al ontzettend blij mee ben! Er gebeurt zoveel in je lichaam en je moet er echt goed naar leren luisteren!

Werken en zwanger? Op het moment heb ik met het werk een afspraak dat als ik kan ik het ga proberen gaat het niet dan is het niet anders. Het is ontzettend fijn dat mijn werkgever hier zo goed mee omgaat en dat ik het zelf in de hand heb. Nu werk ik natuurlijk maar een paar uurtjes in de week en is dat voor mij ook meer dan voldoende alleen afgelopen weken waren die uurtjes zelfs wat teveel.

We hebben afspraken gemaakt en ik hoop dan ook dat ik deze week weer even naar mijn werk toe kan en wat dingen kan gaan doen al is het maar 2 uurtjes gewoon even weer werken lijkt me fijn :). De taken veranderen ook en worden aangepast op wat ik kan doen. Dat is trouwens ook echt super geregeld!

 

Nou vindt ik wel dat het ondanks de vermoeidheid en snel beroerd en misselijk zijn het verder best wel goed gaat. Veel eten en in kleine beetjes, om het uur gaat er hier wat in om zoveel mogelijk de misselijkheid te voorkomen!

Ik voel mij nog steeds ontzettend blij en gelukkig! Mijn buikje groeit als kool en stiekem is dat toch wel heel fijn want ja als je je buik ziet groeien denk je toch van zei groeit ook ;)!

We kijken nu uit naar onze afspraak voor woensdag dan gaan we weer naar de verloskundige! Eigenlijk leef je elke keer naar je afspraken toe alles is nieuw voor ons en dus ook interessant en leuk!

Ook de 20 weken echo zit er ook al aan te komen die is toch wel even spannend hoor! Maar ook super leuk want dan kunnen we ons meisje weer zien en weten we precies hoe alles gaat en er voor staat!

 

We hebben ook al een hele hoop dingen gehaald voor de baby kamer en het is gewoon zo leuk om dit te doen en zo langzaam aan haar kamertje te creëren! Natuurlijk ga ik jullie hiervan op de hoogte houden want het is veelte leuk om dat niet te doen.

Wat ben ik blij met deze nieuwe fase in ons leven, eigenlijk kan ik dat wel elke minuut vertellen dat kleintje wat groeit in mijn buik doet zoveel met me haha :P. Het is al die vermoeidheid en momentjes boven de wc dubbel en dwars waard *klinkt cliche* maar is echt zo haha!

De aankomende papa heeft het weekend veel geverfd en zelfs vanmorgen nog weer even en morgen gaat hij weer verder! Dan zijn de meubeltjes voor op de kinder kamer klaar. #trots! Hij is nu al super papa! Ook de baby kamer zal ik uiteindelijk wel even op de foto zetten voor jullie!

 

 

Ohh en dan nog even over mijn eet gewoontes 😛 Dat lijkt me wel leuk om elke update even te delen :P!

In de eerste 3 maanden was vooral melk en kaas alles, daarnaast had ik nog niet echt specifiek dingen die ik perse moest en zou hebben wel at ik vaak stokbrood met kruiden boter!

 

Nu in week 16 heb ik toch wel echt een lijstje 😛

Melk *nog steeds onmisbaar*

Kaas *Ook nog maar wel minder*

Haribo snoep *ofwel elk soort zoete snoep haha…

Patat. *Het liefst de patatjes van Mac donalds.

Pizza. *I know lekker gezond ook :P.

Knapperig eten.

Fruit. * Elke dag 2 X Fruit. Wat voor fruit dat verschilt echt per dag soms hoef je het ff niet en dan ineens heel erg graag.

Vruchten vlinders van de bakker.

Ohh en als laatste chocoshells met melk.

En nog eentje? Broodje pasta haha.

 

Juist dat is nogal wat i know :p Ik ben benieuwd wat er de volgende keer zal staan haha. Aan bijvoorbeeld stokbrood met kruidenboter moet ik op dit moment niet denken zo vreemd is dat. Maja vooral aan patat dus 😉

Nou dat was even een update voor nu!  Hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen!

Liefs Annora

 

 

2 Comments

  1. Lieve Annora en Edwin
    Wat zijn jullie leuke en lieve aanstaande papa en mama!! Edwin al met het verven ondanks zijn drukke baan en Annora staat pal achter haar mannetje och wat lief en wat zijn jullie blij met het meisje dat zich zo lekker nestelt in je buik Noor geniet er lekker van hoor ondanks dat je je niet zo lekker voelt soms hopen wij dat je je straks wel wat goed voelt en dan denk je maar aan de baby die lekker in je zit. Ik gun jullie alles. Heel veel liefs en e
    En dikke kus Van Theo die schat en Anneke, dag lieverds.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s